Jämför lån Kreditkort

Oberoende jämförelse av SMS-lån, kontokredit och privatlån. Vi jämför över 60 långivare!

Kreditkort

Kreditkort

Istället för ett snabblån eller privatlån kan ett kreditkort vara den rätta lösningen för dig! Med ett kreditkort kan du få upp till 60 dagar räntefritt på dina köp vilket gör att fördelarna är många jämfört med ett smslån. På denna sidan har vi samlat ihop de mest populära kreditkorten med kort information och vilka fördelar varje kreditkort har.

Fördelar med ett kreditkort

Förutom att man kan spara pengar med lägre avgifter så har du även möjlighet att ta del av bra försäkringar när du resor utomlands samt att få pengar tillbaka i form av bonuspoäng. Med ett kreditkort så är det även lättare att få en överblick över ens privatekonomi och kortköp, jämfört om du skulle betala med ditt vanliga bankkort. Varje månad får du en räkning där du kan se alla utgifter du har haft den senaste månaden och exakt vilka kortköp du har gjort.

Jämför kreditkort


Bank Norwegian kreditkort

Kreditkort från Bank Norwegian

Kort info

Årsavgift: 0 kr
Maxkredit: 100 000 kr
Upp till 45 dagar räntefritt
Därefter ränta: 16,99%
0 kr avgift vid kontantuttag

Förmåner

Få bonus upp till 10% i CashPoints (bonuspoäng) när du flyger med Norwegian + 0,5% CashPoints på alla varuköp upp till 100 000 kr
Gratis reseföresäkring och avbeställningsskydd
Ingen avgift på dina köp i Sverige eller utomlands

Marginalen kreditkort

Kreditkort från Marginalen

Kort info

Årsavgift: 395 kr
Maxkredit: 150 000 kr
Upp till 54 dagar räntefritt
Därefter ränta: 16,90%
3% avgift vid kontantuttag

Förmåner

Få bonus på alla köp, löses in mot resor och upplevelser
Första året utan årsavgift
9 reserelaterade försäkringar ingår i kreditkortet. Försäkringar som gäller före, under och efter resan.

Re:member kreditkort

Kreditkort från Remember

Kort info

Årsavgift: 295 kr
Maxkredit: 100 000 kr
Upp till 56 dagar räntefritt
Därefter ränta: 16,24%
3% avgift vid kontantuttag

Förmåner

Få bonus på alla köp + 1% cashback på alla varuköp
Första året utan årsavgift
Upp till 11 försäkringar ingår i kreditkortet, varav 8 st reserelaterade försäkringar

ICA Banken kreditkort

Kreditkort från ICA Banken

Kort info

Årsavgift: 324 kr
Maxkredit: 100 000 kr
Upp till 60 dagar räntefritt
Därefter ränta: 12,70%
0 kr avgift vid kontantuttag

Förmåner

Få 1% bonus på alla dina köp
Blippa (ingen kortkod) på köp under 250 kr
Reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår när du köper resa med kortet + ingen uttagsavgift när du tar ut pengar utomlands

Om kreditkort

Ett kreditkort är en form av vilande lån som du använder vid dina kortköp. Detta "vilande lån" betalas tillbaka till banken vid slutet av månaden när du får hem en räkning på alla dina kortköp. Beroende när på månaden du gör dina köp kan man få så mycket som upp till 60 dagar räntefritt. Många tror att ens vanliga bankkort är ett kreditkort men det är fel. När du betalar med ett bankkort dras pengar direkt (eller reserveras) från ditt bankkonto vilket ett kreditkort inte gör. Kolla med din bank vilken kreditgräns du har, oftast får du en standardgräns när du ansöker om ett kort. För att maximera kreditgränsen måste man oftast meddela detta till kreditgivaren och visa att man har en god kreditvärdighet.

De mest vanliga kreditkorten är kopplade till VISA och MasterCard som fungerar i stort sett över hela världen. Andra kreditkort kan vara kopplade till Diners Club och American Express. Dock ska man tänka på alla affärer och onlinebutiker inte alltid stöder dessa kreditkort p.g.a. det kostar för mycket i transaktionsavgift för butiken. Enligt vår erfarenhet på Capillum.se så fungerar Diners Club och American Express bäst utomlands.

Försök alltid boka dina utlandsresor med ett kreditkort. I stort sett alla kreditkort har någon form av reseförsäkring som ingår automatiskt i ditt avtal med kreditgivaren. Så istället för att köpa en dyr reseförsäkring eller avbeställningsskydd när du bokar din resa, använd istället ditt kreditkort. Förutom alla fördelar med försäkringar etc. så ha alltid för vana att betala din köp med ett kreditkort. Många kreditgivare ger dig bonus eller CashPoints på alla dina köp som du vid ett senare tillfälle kan använda när du bokar resor, hotell eller varför inte uppgradera dig från ekonomiklass till business class och lyxa till din semesterresa.

Ansök om kreditkort direkt på nätet

Det som är smidigt är att du på ett enkelt sätt kan ansöka om ett kreditkort online, precis som du kan göra med lån här via Capillum.se. Det görs en sedvanlig kreditprövning på dig för att kolla din kreditvärdighet. När ansökan har blivit godkänd och du har gått igenom en kreditupplysning skickas kreditkortet hem till dig inom några dagar.