Jämför lån Vanliga frågor

Oberoende jämförelse av SMS-lån, kontokredit och privatlån. Vi jämför över 60 långivare!

Vanliga frågor

Vanliga frågor

Här har vi samlat många av de frågor vi får från våra besökare. Om du inte hittar svaret på någon av dina frågor så är du alltid välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig gärna! Om du har specifika frågor kring ett lån som du har redan har ansökt om rekommenderar vi att du vänder dig till den kreditgivare som du är kund hos.

Länkar till populära sidor

Lista över alla kreditgivare

Se vilken kreditupplysning som kreditgivarna tar på dig

Kreditgivare som accepterar betalningsanmärkningar

Lån med direktutbetalning

Vad är ett sms-lån?

Sms-lån är ett kortfristigt lån på en mindre summa, oftast upp till 10 000kr. Återbetalningstiden är kortare än ett vanligt lån, vanligtvis mellan 30-90 dagar.

Vad är ett privatlån?

Privatlån, även kallat blancolån, är ett något större lån som tas för konsumtion, t.ex. för att köpa en bil eller liknande. Ett privatlån har oftast en längre avbetalningsperiod än sms-lån och kan sträcka sig upp till belopp på 600 000 kr.

Kan jag ansöka om ett lån hos er?

Du kan inte ansöka om sms-lån eller privatlån hos oss. Vi är en oberoende prisjämförelsesajt som endast listar långivare som erbjuder sms-lån och privatlån. Låneansökan görs på kreditgivarens webbsida som du hamnar hos när du valt ett lån på vår webbsida. Ansökan kan göras när som helst på dygnet och behandlas direkt.

Går det att låna utan kreditupplysning?

Nej, det går inte att låna utan någon form av kreditupplysning tas på dig. Enligt Finansinspektionen måste kreditgivarna ta en kreditupplysning på dig innan de kan bevilja din låneansökan. Alla kreditgivare på vår webbsida är godkända av Finansinspektionen och tar en kreditupplysning på dig via UC, Bisnode Kredit eller Creditsafe. På vår sida om kreditupplysning kan du se vilket kreditupplysningsföretag som alla våra kreditigvare vi har listade på webbsidan samarbetar med. Där ser du också vilka långivare som inte använder UC, vilket ofta är det man menar mär man söker lån utan kreditupplysning.

Varför blir inte min låneansökan beviljad?

Den största anledningen till att din ansökan inte går igenom är att du inte anses tillräckligt kreditvärdig. Se dessutom till att du uppfyller alla de krav kreditgivaren har på dig innan du ansöker om ett lån.

Kostar det något att ansöka om ett lån?

Nej, det är helt kostnadsfritt att ansöka om ett lån hos de kreditgivare vi listar på vår webbsida.

Kan jag ansöka via telefon?

För att ansöka via telefon rekommenderar vi Freedom Finance som är en oberoende låneförmedlare som samlat flera långivare under ett och samma tak.

Ring 0431 - 45 74 83 för att snacka med en handläggare. Öppet 24 timmar om dygnet alla dagar!

Vem kan ansöka om ett sms-lån/privatlån?

Långivarna har olika villkor om vad som gäller. Läs långivarnas villkor innan du ansöker om ett lån. Oftast krävs det att du är över 18 år, har en fast inkomst och är bosatt i Sverige eller är svensk medborgare.

Kan jag få låna även om jag har betalningsanmärkningar?

Ja, vissa långivare erbjuder lån trots att man har betalningsanmärkningar sen innan. Använd vår sökmotor och klicka för "Lån med betalningsanmärkning" för att se vilka långivare som du kan vända dig till.

Kan jag ta reda på om jag har betalningsanmärkningar?

Ja, hos exempelvis Solventia kan du enkelt via SMS beställa en kreditupplysning på dig själv för en kostnad på 99 kr. Du får då reda på om och var du har en betalningsanmärkning och när den i så fall försvinner, vad du har för deklarerad årsinkomst samt vad du har för aktuell scoringpoäng.

Kan jag ansöka om flera lån samtidigt?

Ja, fast inte hos samma långivare. För att låna hos samma långivare måste du betala tillbaka dina tidigare lån.

Kan jag använda e-legitimation när jag ansöker om lån?

Ja, att använda e-legitimation när du ansöker om sms-lån eller privatlån är smidigt och något som vi rekommenderar. Här kan du skaffa e-legitimation.

Hur snabbt får jag ett lånebesked?

Oftast får du besked direkt. Beroende på när du gör ansökan så kan det ta olika tid innan du får lånet utbetalat. I vår jämförelselista kan du se alla kreditgivares utbetalningstider.

Vad händer om jag blir sen med betalningen?

Om du inte betalar tillbaka inom angiven tid kommer du får en betalningspåminnelse. Om inte lånet betalas tillbaka efter betalningspåminnelsen skickas ärendet till inkasso. Om du inte kan betala tillbaka lånet i tid ska du alltid vända dig till långivaren för att komma överrens om en avbetalningsplan.